Een krachtig en prachtig gevoel van moeder op dochter

- door Geartsje - mei 2019

Een krachtig en prachtig gevoel van moeder op dochter

Natuurlijk is mijn moeder, net als alle andere moeders, heel speciaal. Zelfs zo speciaal dat zonder mijn moeder (ús Mem) Qulotte niet eens had bestaan. Want zij heeft mij de liefde voor mooie lingerie meegegeven.
Ze houdt – net als ik – van mooie stoffen, dessins, kleuren én kant!
We zijn niet alleen gek op de lingerie zelf, maar ook op het gevoel dat het ons geeft. Mooie lingerie geeft zelfvertrouwen: een krachtig en prachtig gevoel. Jezelf mooi verpakken is toch ‘n feestje?

Toen ik ‘n jaar of 13 was nam ze me mee naar een speciaalzaak. Ik vond dat niet raar of vervelend, zoals ik soms hoor als gasten me vertellen over hun eerste bh-aankoop, ik vond het juist bijzonder. Mijn moeder gaf me het gevoel dat ik er vanaf nu echt bij hoorde. Samen vierden we, in een brasserie met thee en een mokkapunt, dat ik mijn eerste bh-tje had. En zo ontstond een traditie die we jaarlijks herhaalden.

Ondanks de gedeelde liefde voor lingerie hebben we ook tegenstellingen. Die kwamen met name in mijn pubertijd tot uiting. Ik maakte ze graag aan haar kenbaar, waardoor de sfeer er soms niet beter op werd. Toch weerhield het mijn moeder er niet van om me mee op pad te nemen naar een goeie lingeriezaak. Daar kwamen we dan weer helemaal blij vandaan! In die zin verbroedert lingerie dus ook.

Mijn moeder stimuleerde mij om iets in de mode te gaan doen, zelf had ze dat ook graag gewild, maar haar moeder koos de verpleging voor haar.
Na mijn studie heb ik een aantal jaren bij verschillende modebedrijven in de Randstad gewerkt en toen kwam alles bij elkaar. Ik werd verliefd op een knappe Fries en ging terug naar mijn geboorteprovincie om daar een lingeriewinkel te beginnen.
En uiteraard stond mijn lieve mem in 2005, vooraan bij de opening!

Binnenkort is het weer Moederdag en dan ga ik haar natuurlijk lekker verwennen. Maar niet met lingerie, want trust me; ze heeft heel veel!
Ik hoop dat jij je moeder ook zult verwennen of dat je zelf door je kinderen wordt verwend.

Voor alle moeders met puberdochters: neem ze mee! Gun ze het krachtige gevoel dat lingerie geeft. Ze zullen in eerste instantie misschien niet staan te juichen, maar geloof me dat ze je later dankbaar zijn.