Geartsje van Qulotte doet een boekje open over shapewear:"Twee kilo lichter in twee minuten?!"

Heerlijk! De feestmaand is weer aangebroken. Hoewel het dit jaar echt anders zal zijn en er minder feestjes, borrels en andere gezellige bijeenkomsten zijn, toch is het wel de periode om nèt dat beetje extra aandacht je outfit te besteden. Al is het voor jezelf en je naasten. Misschien wel juist nu! Let’s shine!

Ook bij onze buren Zij van Rinsma druppelt de feestcollectie binnen. Beetje glitter, glans, a little black Dress, chique colbertje… ik houd d’r van!
Uiteraard zijn de lingeriesetjes die rond deze tijd binnen komen ook extra feestelijk. Het is voor ons iedere keer weer een feest om bij elke outfit een matching lingeriesetje te vinden. Welke maat, model of smaak dan ook.

 

Maar, over de (lingerie-)mode wil ik het in deze column niet hebben. Dat laat ik aan de modeprofessionals van ‘Zij’ en ‘de Heeren’ over. Ik wil zo graag een lans breken voor dat wat ónder de mode zit. En dan niet de lingerie, maar de shapewear.
Niet iedereen zal het regelmatig dragen of het nodig hebben. Toch heeft iedereen er een mening over. Zo zijn er echte “lovers” en diepe haters als het over shapewear gaat. Zelf ben ik al jaren een echte lover, dat zal je niet verbazen. Tot welke categorie behoor jij?

 

Elke dag horen we de meest uiteenlopende vooroordelen als het over dit deel van onze collectie gaat. Het zou strak zitten, zweten, benauwd zijn, afzakken, oprollen en nog veel meer ellende geven. Maar lieve dames, niks is minder waar! Daarom geven we graag een paar tips.
Begin met kleding te kiezen in de maat die je NU hebt. De dames van Zij kunnen je daar prima over adviseren. Dus, koop nou niet een maat kleiner omdat je misschien op het moment iets zwaarder bent. Doe jezelf een lol: de juiste maat zit veel mooier, lekkerder en oogt slanker. Een correctiebroekje is geen oplossing bij het dragen van te kleine kleding. Shine in de maat die je hebt.

Geartsje van Qulotte toont shapewear

Strak, benauwd, afzakken, opkrullen en zweterig? Echt niet!

Is het dan misschien een beetje kort door de bocht om te zeggen dat al deze eigenschappen niet aan de orde zijn? Nee hoor, in veel gevallen wordt simpelweg de verkeerde maat gekozen. Je kunt niet van een correctiebroekje verwachten dat, als je een extra kleine maat neemt, het effect groter is. Sterker nog, het geeft een averechts effect. Op de plaatsen waar het broekje stopt, krijg je dan… hoe zullen we het noemen? Rillen, bubbels, buikwangen, flupjes… Dit zijn een paar kreten die wij zo nu en dan horen (dat zijn dus niet mijn benamingen hè).
Dat arme broekje doet zo zijn best jou het gewenste effect te geven, terwijl hij eigenlijk uit zijn naden scheurt en aan het eind van de dag ook nog de schuld krijgt.

Trouwens de term ‘correctieondergoed’ is bij ons al enige tijd passé. Wij hebben het liever over ‘shapewear’. Het corrigeert niet wat niet goed (of te veel) is aan je lijf, het shaped (vormt) jouw lichaam mooier. Dat willen we toch allemaal?

Dan het vooroordeel dat het benauwd en zweterig zou zijn. Inmiddels zit ik al flink wat jaren in het vak en kan ik het me nog goed herinneren toen ik voor het eerst een doos shapewear opende. Poeh… de rubberlucht kwam me tegemoet!
Maar dat was toen! Nu is de shapewear zo mooi, glad, dun én zonder naden en stiksels dat het draagt als een tweede huid, die je onvolkomenheden weg doet werken. En dat zweet dus niet.
Natuurlijk hebben we shapewear in verschillende kwaliteiten (en prijzen). Maar, mocht je ooit shapewear tegenkomen dat naar rubber ruikt? Don’t go there!

Laat je adviseren en ervaar het zelf!

Kortom: laat je adviseren en ervaar het zelf. Het model hangt af van je wensen. Wil je een plattere maag, gladde heupen of de bh-band wegwerken? Elke wens vraagt om een ander type artikel. Een broekje met of zonder pijpjes, een body, een hemdje, etc.

Je zult zien dat je binnen twee minuten (nadat je je shapewear onder die nieuwe jurk van Zij hebt aangetrokken) -tadaa!-  twee ‘optische’ kilo’s lichter bent!
Dan worden alle haters – zonder uitzondering- ultieme lovers van shapewear.

Ga jij de uitdaging aan?!